Dřevěné a plastové vnitřní parapety

Dřevěné a plastové vnitřní parapety

25.2.2021

Plánujete nová okna? Zateplení domu a novou fasádu? V tom případě budete řešit i nové parapety.

Plánujete nová okna? Zateplení domu a novou fasádu? V tom případě budete řešit i nové parapety. Váháte, zda zvolit vnitřní parapety dřevěné či plastové? Roli hraje nejen váš vkus, ale také finanční možnosti. Na co je dobré se dále zaměřit?

Dřevěné parapety patří nejen do roubenky

S čistě dřevěnými okny a parapety se setkáváme nejen u citlivých rekonstrukcí chalup a roubenek, ale také v moderní architektuře. U bytových návrhářů a klientů v posledních letech převažuje jednoduchý přírodní design, kdy do domova vnáší prvky dřeva a kamene, podobně jako ve skandinávském stylu. Dřevěné parapety jsou citlivější na údržbu (především co se týká přelití květin při zalévání), ale na rozdíl od plastových vnášejí do interiéru pocit tepla, který je cítit i na dotek.
Parapety odebíráme především od slovenského dodavatele Moderna, který nabízí širokou škálu barev, úprav a řešení.

Naše dřevěné parapety nejsou z masivu, ale drevotřískové potažené CPL laminátem v různých dekorech dřeva, bílé nebo imitace mramoru.

Chci cenovou nabídku

Vnitřní plastové parapety upoutají cenou

Potřebujete se v rámci výměny či pořízení nových oken dostat na nižší cenu? V tom případě vybírejte z bohaté palety vnitřních plastových parapetů – v nabídce jsou dřevěné dekory, bílé provedení, imitace mramoru či antracitu. Plastové parapety odebíráme od ověřeného dodavatele Moderna, který nabízí nejmasivnější plastové parapety na trhu v šířce od 150–600 mm a v délce až 6 metrů.

Výhody a nevýhody plastových parapetů

+ Nižší pořizovací cena
+ Odolají vlhkému prostředí
+ Snadno sladíte s okenními rámy
+ Robustní plastové komory

- Od neověřeného výrobce mohou vznikat fleky od UV záření

Vnější parapety budou ladit s fasádou

Ať už plánujete nová okna nebo zateplení domu, vnější parapety jsou nezbytností. Jejich hlavní funkcí je ochrana omítky a odtok vody od oken. Nicméně mají i estetickou funkci, kdy barevně doladí celkový vzhled fasády i domu. A co především ocení dámy – to je možnost umístit na parapet rozkvetlé truhlíky.
Z materiálu využíváme především silnostěnný tažený hliník, ohýbaný hliník či pozinkovaný plech. Povrchová úprava může být v jakékoliv barvě podle vzorníku RAL.

Máte otázky? Chcete připravit nezávaznou cenovou nabídku? Neváhejte nás kontaktovat.

4