Interiérové posuvné dveře vám překážet nebudou

Interiérové posuvné dveře vám překážet nebudou

7.12.2021

Bojujete doma o každých pár centimetrů prostoru? 

Pak s námi jistě budete souhlasit, že běžné otevřené dveře jsou značně nepraktické, protože právě ono potřebné místo zbytečně zabírají. Jedinou možností (samozřejmě můžete dveře vysadit, ale předpokládáme, že dveře si pořizujete, abyste je mohli i zavírat) jsou interiérové dveře posuvné.

Díky interiérovým posuvným dveřím je prostor vzdušný

Důvodem, proč si pořídit interiérové posuvné dveře je to, že jejich otevřené křídlo vám nikde nepřekáží a umožní vám využít i místo těsně u dveří. Navíc takový prostor působí vzdušně, elegantněji. A přiznejme si to na rovinu, můžete mít nejkrásnější dveře na světě, ale pokud jsou věčně otevřené dokořán, rozhodně žádnou parádu místnosti neudělají.

Chci vidět posuvné dveře

Úplně všude se ale nehodí

Tím samozřejmě nechceme říci, že běžné dveře jsou špatné. Interiérové dveře posuvné se rozhodně nehodí do každé místnosti - například tam, kde je vyžadováno více soukromí a kde jsou běžně dveře zavřeny - tedy do dětských pokojíčků nebo ložnice. Ale vždy samozřejmě záleží na celkovém uspořádání domu nebo bytu.


Jaké jsou možnosti?

V podstatě jsou 2 druhy interiérových posuvných dveří:

  • posuvné dveře na stěnu

Tyto dveře fungují tak, že je posouváte pomocí kolejnic, které jsou umístěny nad otvorem ve stěně a v podlaze. Sice je neotvíráte do prostoru, ale prostorový problém řeší jen částečně, protože zabírají místo právě na té stěně, kam se posouvají.

  • posuvné dveře do pouzdra

Naopak dveře do pouzdra vám žádné místo navíc nezaberou, protože pouzdro, do kterého se zasouvají, je zabudováno přímo ve stěně. Jejich nevýhodou je však to, že pouzdro nelze umístit kamkoliv - musíte mít na něj ve stěně místo.

Chci nezávazně poptat

Důvody, proč si pořídit interiérové dveře posuvné

  • šetří místem
  • designový a moderní vzhled
  • jsou tiché
  • nevadí jim průvan
  • široký výběr dekorů a typů
  • různé doplňky pro komfortní ovládání

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4