Jak vybrat plastová okna?

Jak vybrat plastová okna?

17.1.2024

Plastová okna se stala populární volbou pro mnoho domácností.

Díky své odolnosti, energetické účinnosti a také snadné údržbě. Při výběru plastových oken je však důležité vzít v úvahu i několik dalších klíčových faktorů. Jak vybrat ta správná plastová okna pro váš domov?

Jak tedy správně vybrat plastová okna

Níže pro vás máme 6 tipů, jak správně vybrat plastová okna.

Chci nezávazně poptat okna

  • Energetická účinnost
    Při výběru hraje energetická účinnost klíčovou roli. Hledejte okna s nízkou tepelnou propustností (U-hodnota), což znamená, že lépe udržují teplo uvnitř domu. Okna s dvojitým nebo dokonce trojitým sklem a izolačními vložkami budou mít větší schopnost izolovat váš domov a tím šetřit náklady na vytápění a klimatizaci.
  • Kvalita materiálů
    Kvalita plastů použitých při výrobě oken ovlivňuje jejich odolnost, barvu a odolnost vůči povětrnostním podmínkám. Ujistěte se, že okna jsou vyrobena z vysoce kvalitních materiálů, které odolávají UV záření a nezpůsobují deformace či ztrátu barvy v průběhu času.
  • Bezpečnostní prvky
    Bezpečnost je dalším důležitým hlediskem. Zkontrolujte, zda jsou okna vybavena bezpečnostními prvky, jako jsou kvalitní zámky a možnost instalace dalších bezpečnostních opatření, například ochranných fólií.
  • Design a styl
    Plastová okna jsou k dispozici v různých stylech a provedeních. Zvažte design okna, který bude ladit s architekturou vašeho domu a bude splňovat vaše estetické preference. Možnost výběru různých barev a provedení výrazně ovlivňuje celkový vzhled vašeho domova.
  • Certifikace a záruka
    Před nákupem se ujistěte, že okna mají certifikace potvrzující jejich kvalitu a splňují příslušné normy. Zároveň si ověřte délku poskytované záruky, která je důležitá pro případné budoucí opravy nebo údržbu.
  • Profesionální instalace
    Nakonec, kvalita instalace má vliv na výkon a životnost oken. Zvažte profesionální instalaci od společnosti s dobrou reputací a zkušenostmi, aby bylo zajištěno správné nasazení a funkčnost oken.


Výběr oken rozhodně nepodceňujte

Vybrat správná plastová okna je důležité pro komfort a energetickou účinnost vašeho domova. Pomocí těchto kroků a důkladným zkoumáním možností na trhu si můžete být jisti, že vaše rozhodnutí ohledně plastových oken bude správné a vy budete spokojeni.

Více o našich oknech 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4