Jak vybrat vchodové dveře?

Jak vybrat vchodové dveře?

24.11.2022

Vchodové dveře jsou doslova branou do našeho domova, a proto bychom si na jejich výběru měli dát záležet. 

Vždyť právě ony jsou tím nejdůležitějším prvkem a při příchodu k vám se jim žádná návštěva nemůže vyhnout. Jak tedy vybrat vchodové dveře?

Rady jak vybrat vchodové dveře

Chcete poradit jak vybrat vchodové dveře? Protože význam vchodových dveří je pro každý dům či byt obrovský, výběr bychom rozhodně neměli podceňovat - jsou prvním kontaktem s vaším domovem a zároveň poslední překážkou pro případného zloděje. Proto je při výběru potřeba mít na na paměti nejen jejich cenu a design, ale i odolnost a bezpečnost.

Chci nezávazně poptat 

6 věcí, které jsou pro výběr nejdůležitější

Pokud se právě chystáte na nákup, zde máte rady jak vybrat vchodové dveře a na co se hlavně zaměřit:

1. MATERIÁL

  • dřevo - skvělé tepelně izolační vlastnosti
  • dřevo a hliník - skvělé tepelně izolační vlastnosti, vysoká odolnost a životnost
  • hliník - dlouhá životnost, odolnost a pevnost
  • plast - snadná údržba, nízká cena

2. BEZPEČNOST

Vchodové dveře, které jsou považovány za bezpečnostní, musí mít certifikát - čím vyšší je kategorie bezpečnostní třídy, tím vyšší je ochrana.

3. VZHLED

Samotný vzhled vchodových dveří ovlivňuje už materiál - ovšem vždy závisí také na dekoru a barvě. Také si můžete vybrat, zda chcete mít dveře prosklené, poloprosklené nebo plné.

4. ENERGETICKÁ ÚČINNOST

Energetická účinnost je obzvláště v dnešní době také velmi důležitým faktorem. Důležitým parametrem při výběru energeticky efektivních dveří je hodnota součinitele prostupu tepla Ud, která by měla být Ud ≤ 2,0 W / m2K, v pasivních domech pak je potřeba hodnota tepelné prostupnosti maximálně Ud = 0,8 W / m²K.

5. PROTIHLUKOVÁ IZOLACE

Vchodové dveře zvládnou utlumit až 32 decibelů. Na trhu jsou však k dispozici i dveře s hlukovou izolací až 43 decibelů.

Více o našich dveřích 

Proč v DONAPU nabízíme více výrobců vchodových dveří?

Každý výrobce je svým přístupem a svými výrobky výjimečný. Díky široké nabídce nabízených produktů můžeme uspokojit potřeby všech našich zákazníků, ať už hledají ekonomické řešení, špičkové produkty nebo nadstandardní služby. Navštivte naše vzorkovny DONAP, případně vyplňte poptávkový formulář a vyberte si vchodové dveře, které budou přesně splňovat vaše cenové, vzhledové i bezpečnostní požadavky.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4