Obložky dveří na kovové zárubně

Obložky dveří na kovové zárubně

11.12.2023

Obložky dveří jsou detailem, který v celkovém vyznění interiéru udělá opravdu hodně. 

Přestože mohou být často přehlíženy, jejich úloha v estetice a funkčnosti dveří je nepopiratelná. Tato nenápadná, avšak důležitá součást dveří, hraje roli nejen ve vizuálním dojmu, ale také v bezpečnosti a stabilitě celého systému dveří. Obložky dveří na kovové zárubně jsou pak kompromisem mezi bouráním starých futer a novým vzhledem dveří.

Co jsou obložky dveří na kovové zárubně?

Obložky dveří jsou prvky, které obklopují dveřní kovovou zárubeň. Jsou navrženy tak, aby zakryly mezery mezi zárubní a zdí, přičemž poskytují čistý a estetický vzhled. Tyto obložky mají za úkol nejen vizuálně doplňovat vzhled dveří a interiéru, ale také chránit okolní struktury před prachem, vlhkostí a tepelnými změnami.

Chci nezávazně poptat 

Estetika a design 

Vzhled obložek dveří hraje důležitou roli v celkovém vzhledu místnosti. Dnes jsou k dispozici různé styly, materiály a povrchové úpravy, které umožňují přizpůsobit vzhled obložek dveří podle individuálních preferencí. Kovové obložky mohou být vyrobeny z různých materiálů, včetně nerezové oceli, hliníku nebo mosazi, a mohou být dostupné v matném, lesklém nebo texturovaném provedení.

Funkčnost a bezpečnost

Kromě estetiky hrají obložky dveří důležitou roli i v bezpečnosti a funkčnosti dveří. Správně nainstalované obložky pomáhají zajistit správné uzavření dveří a minimalizují vznik mezery mezi zárubní a zdí, což může snížit propustnost hluku a udržet konstantní teplotu v místnosti. Navíc mohou pomoci chránit okolní stěny před poškozením a prodloužit životnost dveřních systémů.

Jak správně vybrat obložky dveří na kovové zárubně?

Při výběru obložek dveří je důležité zvážit nejen estetické preference, ale také kvalitu materiálu a kompatibilitu s existujícím dveřním systémem. Je dobré vybrat obložky vyrobené z odolného materiálu, který odolá opotřebení a dlouhodobému používání. Měření správných rozměrů je také klíčové pro zajištění přesného a bezproblémového instalování.

Více o obložkách 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

Kde nás najdete? 

4