Plisé rolety aneb elegantní zastínění oken

Plisé rolety aneb elegantní zastínění oken

18.10.2021

Máte krásná nová okna, ale potřebujete vyřešit stínění? 

Protože přece jenom mít holá okna bez možnosti zajištění soukromí vám nebude zrovna příjemné. Nikdo totiž nechce, aby na nás v našem domově mohl někdo cizí koukat zvenčí, proto je zastínění téměř nutností. A jednou z možností jsou plisé rolety.

Co jsou vůbec plisé rolety?

Plisé rolety neboli plisované rolety jsou předem složená, různě průhledná látka připevněná na vnitřní stranu okna. Dle míry přeložení látky ji roztahujeme nebo skládáme nahoru a dolů jako harmoniku. Velkou výhodou je také to, že si můžeme výšku libovolně upravovat ze shora i zezdola, případně nechat zastíněný jen střed okna.


Různé druhy látek a materiálů

Plisé rolety mohou být vyrobeny z různých materiálů, látek a struktur a mít různé funkce - ochrana soukromí, proti slunci, proti teplu nebo chladu. Navíc vynikají i svou designovou funkcí, která je také velmi důležitým parametrem a častým důvodem, proč si zákazníci vybírají tento typ stínění.

Plisé rolety nejsou tedy jenom o nutnosti vyřešení stínění, ale pomáhají i utvářet atmosféru celé místnosti, přinášejí útulnost a pohodlí.

Chci nezávazně poptat

7 důvodů, proč chtít plisé rolety

  • elegantní vzhled
  • výroba na míru
  • jednoduché a bezpečné ovládání
  • vysoká odolnost
  • široký výběr barev a materiálů
  • různá úroveň zatemnění dle výběru látky
  • možnost zvolení intenzity zatemnění

Kam se hodí?

Jejich další velkou výhodou je, že se hodí téměř do každé místnosti. Pokud ovšem chcete docílit naprostého zatemnění, bohužel ho s plisé roletami nedocílíte.

Také rozhodně nedoporučujeme mít plisé rolety společně se záclonami - obojí je dominantní prvek, který se k sobě absolutně nehodí a v případě jejich kombinace by se spolu vyloženě praly.

Více o plisé

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4