To pravé stínění na pergoly

To pravé stínění na pergoly

21.4.2022

Milujete posezení v pergole? Nenechte se omezovat počasím. 

Funkční stínění na pergoly vám poskytne příjemné chvíle, i kdyby trakaře padaly. Ochrání vás totiž nejen před přímými slunečními paprsky, ale většina i před deštěm či větrem. Trh se stínící technikou nabízí několik variant stínění na pergoly, záleží pouze na vás, kterému dáte přednost.

Možnosti stínění na pergoly

Funkční stínění na pergoly nabízí úkryt před sluncem i zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích. Vyberte si takové stínění, které bude navíc dobře vypadat a bude ladit ke stylu vaší pergoly.  Které základní možnosti stínění na pergoly se nabízejí?

  • Markýzy
  • Stahovací střechy
  • Žaluzie a rolety
  • Baldachýnové stínění
  • Posuvné látkové střechy
  • Stínící plachty

Všechny typy stínění na pergoly mají své přednosti, při výběru záleží především na vašich preferencích. Aktuálním trendem jsou bioklimatické hliníkové pergoly, které nabízejí spoustu výhod.


Nejlepší stínění na vaši pergolu

Při výběru stínění na pergoly byste si měli nejprve ujasnit, co vše od něj očekáváte. Pokud se spokojíte pouze s primární funkcí – zajištění stínu, nemusíte řešit voděodolnost vybraného stínění. Skvěle vám pak poslouží třeba stínící plachty či baldachýnové stínění. Obojí vám zároveň umožní užívat si profukujícího vzduchu skutečně plnými doušky. Jestliže ale nemáte v rámci zahrady či terasy jiný úkryt před deštěm či prudkými poryvy větru, vsaďte raději na jistotu v podobě stahovací střechy, nebo nepromokavé markýzy či posuvné látkové střechy. Před všemi rozmary počasí vás také bezpečně ochrání i bioklimatická hliníková pergola, jež je pro svou funkčnost a všestrannost stále oblíbenější volbou stínění na pergolu.

Poptat stínění na pergoly

Výhody bočního stínění na pergoly

Boční stínění na pergoly je jasnou volbou pro každého, kdo chce mít ve své pergole skutečné soukromí. Je to výborný doplněk úkrytu před sluníčkem, jejž brzy oceníte. Pokud tedy váháte, zda si boční stínění pořídit, jeho bonusy hovoří jednoznačně pro. Patří mezi ně především ochrana před větrem a nechtěnými pohledy. Ale i boční stínění může hezky dokreslit atmosféru nerušeného posezení ve vaší pergole. Nejčastějšími variantami jsou boční screeningové rolety a rolety z přírodních materiálů. Opět záleží na tom, jaký typ pergoly vlastníte a co se vám líbí. Pokud dáváte přednost odstínům přírody, pak vám padnou do oka boční rolety z rákosu, bambusu či jiných přírodních materiálů.

Stínění na pergoly v top kvalitě

Aby vaše idylka posezení v příjemném chládku byla dokonalá, vyberte si takové stínění na pergolu, jež vám bude dělat radost dlouhé roky. Pokud si zařizujete novou pergolu vašich snů, dopřejte si ji se vším všudy a nespokojte se s kompromisem. Uvidíte, že upřednostnit kvalitu se vám nakonec vyplatí. Chcete si pořídit nové stínění na svou pergolu? Neostýchejte se poradit s odborníky, jaká varianta bude pro vás nejlepší. Odměnou vám bude útulné posezení, které nebude nikdo a nic rušit.

4