Venkovní skleněné posuvné dveře

Venkovní skleněné posuvné dveře

30.1.2022

Ráno vás probudí svítání slunečních paprsků, přes den bude váš domov prozářen přirozeným světlem.

Navíc získáte krásný výhled a pohodlný vstup na zahradu či terasu. Jak to vše zařídit? Stačí mít venkovní skleněné posuvné dveře a užívat si mimořádný komfort, který nabízejí.

Jaké venkovní posuvné dveře existují?

V základu se venkovní posuvné dveře dělí do dvou kategorií podle typu rámu a způsobu otevírání:

  • HS systém (zdvižně posuvné dveře) – Jedná se o systém pro náročné klienty, kteří chtějí dveře posouvat v jedné linii s rámem a přejí si pohodlné bezbariérové řešení.
  • PKS systém (posuvně sklopné dveře) – V tomto případě se jedná o cenově dostupnější dveře, které se při otevírání z rámu nejprve předsadí a až následně je lze posunout. Rám dveří navíc vytváří práh, který nelze zapracovat do podlahy.


Dále máte na výběr materiál rámu, a to buď oblíbený plast či hliník, který umožňuje vyrobit velkoformátové rámy tam, kde jiném materiály selhávají. K zasklení se používá dvojsklo či daleko častěji trojsklo. Na výběr je také několik typů řešení komorových a izolačních systémů v rámu dveří. Barevnost rámů je bohatá a jistě si ze stupnice RAL vyberete přesně ten odstín, který hledáte.

Nezávazně poptat

Donap se o venkovní skleněné dveře profesionálně postará

Venkovní skleněné dveře umožňují pomocí posuvných křídel vyřešit průchod mezi obytnou částí a exteriérem (případně zimní zahradou či uzavřenou terasou). Díky možnostem vyrobit velkoformátové rámy jsme schopni vytvořit prosklené stěny s posuvnými dveřmi prakticky kamkoliv.

Používáme plastové profily značek Deceuninck a Kömmerling. U hliníkových dveří nabízíme nejmodernější systém Kolos HI využívající tříkomorový profil pro maximální tepelnou izolaci. Za téměř 30 let praxe a spoustě realizovaných zakázek si v Donapu poradíme s každým zadáním a vždy se snažíme o dosažení nejlepšího řešení.

Ukázka naší práce

Vyřešíme i stínění

Záplava přirozeného světla je pro lidské tělo velmi důležitá. Víme ale, že letní měsíce jsou pro majitele velkých skleněných oken náročné, a pokud je tento krásný výhled nasměrován na jih či západ, stává se z interiéru prakticky skleník. Ať už si chcete dopřát stín, nebo potřebuje stínění pro zajištění soukromí, obraťte se na nás. V nabídce máme venkovní žaluzie, venkovní rolety, svislé fasádní clony i markýzy.

Nechte venkovní posuvné skleněné dveře na nás

Nároky architektů na práci s přirozeným světlem stále stoupají a my s nimi držíme krok. Plníme přání našich zákazníků na maximum a vždy s individuálním přístupem. Pokud právě řešíte nová okna a venkovní posuvné skleněné dveře, neváhejte nás kontaktovat. Ochotně vám na našich pobočkách předvedeme možnosti řešení, připravíme nezávaznou kalkulaci a o celý projekt se kompletně postaráme.

4