Venkovní hliníkové rolety a jejich výhody

Venkovní hliníkové rolety a jejich výhody

24.11.2023

Venkovní hliníkové rolety se staly stěžejním prvkem moderních domů a bytů, a to z dobrého důvodu.

Spojují v sobě totiž stylový design s výjimečnou funkčností, čímž uživatelům nabízí optimální kontrolu nad světlem, soukromím a teplotou v interiéru.

6 důvodů proč chtít venkovní hliníkové rolety

Pokud zvažujete vylepšení svého domova, máme pro vás několik důvodů, proč jít do venkovních hliníkových rolet.

Chci nezávazně poptat 

  1. perfektní zatemnění
    Roleta je po stažení zcela zatemňovací a nedá se ve staženém stavu nijak naklápět (naproti tomu venkovní žaluzie je možné naklápět a regulovat tak průsvit světla, ale nelze docílit úplného zatemnění místnosti).

  2. elegantní design a perfektní vzhled
    Venkovní hliníkové rolety dodávají domovu moderní a elegantní vzhled. Díky široké škále barevných možností a minimalistickému designu se snadno přizpůsobí jakémukoli architektonickému stylu. Bez ohledu na to, zda máte tradiční nebo moderní domov, tyto rolety zvýrazní a doplní jeho jedinečnost.

  3. výborná ochrana před počasím
    Hliník je známý svou odolností vůči povětrnostním vlivům, což z něj činí ideální materiál pro venkovní rolety. Tyto rolety jsou schopny odolávat extrémním teplotám, dešti, sněhu a UV záření, což zajišťuje, že budou dlouho vypadat jako nové a vyžadovat minimální údržbu. Roleta je tedy izolační (lamely rolet jsou zatepleny) po stránce tepelné, hlukové i povětrnostní. To znamená, že se na ně můžete spolehnout po mnoho let.

  4. úspora energie i peněz
    Venkovní hliníkové rolety mají také schopnost izolovat interiér vašeho domu. Během horkých letních dnů zabraňují pronikání přebytečného slunečního tepla, což může výrazně snížit náklady na chlazení. Naopak v zimě mohou sloužit jako dodatečná izolace, udržující teplo uvnitř a snižující potřebu topení. Tato energetická účinnost může přinést nejen pohodlí, ale i úspory pro vaši peněženku.

  5. bezpečnost
    Roleta je bezpečnostní prvek, jelikož při staženém stavu ji nelze zvenčí vytáhnout.

  6. snadná instalace a údržba
    Tyto rolety jsou známé svou jednoduchou instalací a snadnou údržbou. Jejich konstrukce umožňuje rychlou montáž, a pokud jde o údržbu, obvykle stačí občasné odstranění prachu a nečistot.

Jsou stále populárnější

Vzhledem k těmto výhodám se venkovní hliníkové rolety stávají stále populárnější volbou pro ty, kteří hledají spojení elegance, funkčnosti a odolnosti. Investice do těchto moderních rolet znamená zlepšení nejen vzhledu vašeho domu, ale i vašeho pohodlí doma.

Více o našich hliníkových roletách 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4