Venkovní okenní rolety a jejich druhy

Venkovní okenní rolety a jejich druhy

23.4.2019

Ochránit své soukromí před zvídavými pohledy zvenčí chce snad každý z nás. 

Ochránit své soukromí před zvídavými pohledy zvenčí chce snad každý z nás. 

To je asi hlavní funkce, ve které jsou venkovní okenní rolety absolutní jedničkou. Navíc ale mají i další výhody, proč stojí za to si je pořídit – nejen že ochrání váš interiér před slunečními paprsky, ale mají oproti venkovním žaluziím i tepelnou a hlukovou izolační schopnost. Venkovní rolety dodáváme buď na manuální (ruční) ovládání, nebo na motorické (tlačítkové či dálkové ovládání).

Venkovní okenní rolety na tři způsoby

Venkovní okenní rolety můžeme instalovat třemi způsoby. Záleží nejenom na vašich preferencích, ale také na tom, v jaké fázi stavby se pro ně rozhodnete.

Rolety s přiznaným boxem

Pokud vám nevadí, že kastlík bude zvenčí viditelný, můžete zvolit rolety s přiznaným boxem. U tohoto typu si můžete vybrat, zda budete chtít předokenní či nadokenní rolety.
Výhodou je také široký výběr možností – nabízíme několik druhů lamel a tvarů boxů, a to v různých barvách.

Venkovní rolety s podomítkovým boxem

Chcete mít venkovní rolety, ale zároveň nechcete mít viditelný kastlík, který by vám rušil celkový pohled na dům? Pak jsou pro vás jako stvořené rolety s podomítkovým boxem, u kterých se jednotlivé lamely zarolují do skrytého kastlíku. To znamená, že po jejich vytažení jsou viditelné pouze vodící lišty a revizní klapka. Jelikož jsou nedílnou součástí domu, je s nimi potřeba počítat už na začátku stavby – nejlépe ve fázi projektu, protože se instalují během výstavby.

Lamely si můžete zvolit ze dvou variant – buď hliníkové nebo plastové.

Rolety do stavebních překladů

Dodáváme i rolety do stavebních překladů, kdy se sice jedná o nejdražší variantu, ale nikoli tu nejpraktičtější. V průběhu stavby vzniklá obvykle mnoho změn a připravené stavební překlady pro rolety tyto změny neumožňují.

Chci nezávaznou poptávku

Máte otázky?

Nemůžete se rozhodnout, které venkovní okenní rolety budou ty nejlepší pro vás? Neváhejte nás kontaktovat nebo nás navštivte na jedné z našich poboček. Díky bohatým zkušenostem vám umíme poradit tak, abyste se svým stíněním byli co nejvíce spokojeni.

Chci vidět reference

4