Venkovní žaluzie jsou stínící jedničkou

Venkovní žaluzie jsou stínící jedničkou

29.3.2019

Snad každý chce mít doma co největší míru soukromí. 

Není čemu se divit, přes den nás mnohdy sledují desítky očí, tak alespoň doma chceme mít tu možnost se uzavřít před světem. Jednou z možností, jak toho docílit jsou právě venkovní žaluzie.

Venkovní žaluzie mají mnoho výhod

Venkovní žaluzie jednoznačně patří mezi nejoblíbenější druhy stínění, převážně u rodinných domů. Ovšem zájem o ně začíná být i mezi majiteli bytů a kancelářských budov. Důvod je jasný – vynikají mnoha užitečnými vlastnostmi.

Venkovní předokenní žaluzie

Ochrana před zvědavými pohledy zvenčí je totiž jenom začátek. Rovněž venkovní předokenní žaluzie chrání vaše okna před povětrnostními vlivy, chrání před nežádoucími slunečními paprsky a poskytují vysoký termoregulační efekt či zvyšují bezpečnost domu.

Chci nezávazně poptat

Podívejte se na naše předokenní venkovní žaluzie

Pro lepší představu o předokenních venkovních žaluziích vám ukážeme příklad naší práce.

1. fotka
Zde vidíte, jak vypadají pootevřené venkovní žaluzie při pohledu z interiéru. Není jimi moc vidět dovnitř, ale ještě propustí dostatek světla. Tento typ žaluzie T80 umožňuje otočení i na opačnou stranu a jako jednu z výhod můžeme zmínit i malý nábal v kastlíku (na balkonové dveře vysoké asi 220 cm je zapotřebí kastlík 25 cm).

Stejnou výšku nábalu má i typ žaluzie Z90, která však nemá otáčení na opačnou stranu.

2. fotka
Na druhé fotce je žaluziový kastlík skrytý zvenčí pod omítku a stejně tak i boční vodící lišta. Skrytý kastlík má možnost být zateplen izolačním materiálem (extrudovaný polystyren 20 mm nebo 40 mm) jak z přední části, tak i z té zadní – tedy tam, kde je izolace nejvíce nutná.

Zásluhou naší technologie, a především umístěním kastlíku, je izolována i připojovací spára mezi rámem okna a překladem. Toto místo bývá mnohdy zcela opomíjeno a většina kastlíku končí nad rámem okna, kvůli čemuž není připojovací spára vůbec odizolována.

3. fotka
Na další fotce můžete vidět přiznaný (tedy zvenčí viditelný) hliníkový kastlík, který je samozřejmě možné nalakovat do jakékoliv barvy dle vzorníku RAL.

4. fotka
Náš zateplený kastlík přesahuje přes rám okna o 3–4 cm (dle potřeb) a tím izoluje připojovací spáru a tím je zároveň kladen důraz i na design, protože je napojen na rám okna bez nutnosti jakýchkoliv přechodových lišt a spár.

Chci vidět další ukázky

Máte otázky?

Rádi vám je zodpovíme, případně vám pomůžeme vybrat, jaký druh stínění je pro vás ten nejlepší. Kontaktujte nás.

4