Efektivní zastínění zimní zahrady

Efektivní zastínění zimní zahrady

28.7.2023

Zimní zahrady jsou báječným odpočinkovým místem, v němž si chceme užít vzácné chvíle relaxace po celý rok.

Proto bychom měli při jejich plánování myslet i na jejich zastínění. Vždy záleží, na jakou světovou stranu je vaše oáza klidu orientována, tudíž někdy není potřeba chránit před sluncem všechny prosklené části. Promyslete si tedy efektivní zastínění zimní zahrady dopředu. Chytré řešení vám umožní ochranu před nechtěnými paprsky a přehřívání interiéru v letním období, ale také ochranu před nepříznivými povětrnostními vlivy a chladu v zimním období.

Možnosti zastínění zimní zahrady

V zimní zahradě si díky správné stínící technice můžete vytvořit kdykoliv příjemné přítmí a schovat se tu před ostrým sluncem. Vděčné budou i vaše květiny a jiné rostliny, které zimní zahrady často zdobí. Jak tedy ochránit vaší zimní zahradu před přehříváním? Možností zastínění zimní zahrady je hned několik. Vždy záleží na individuálním objektu i vašich preferencích. Které způsoby patří mezi nejoblíbenější?

  • Samonosné markýzy
  • Venkovní žaluzie
  • Venkovní fasádní clony
  • Vnitřní žaluzie či plisé rolety
  • Japonské stěny a další

Každá z variant má své výhody i nevýhody. Je jen na vás, kterou z nich zvolíte. Všechny možnosti nejsou náročné na údržbu a jejich ovládání není složité. Nevíte si s výběrem rady? Rádi vám s ním pomůžeme! Dopřejte si i vy příjemné posezení na vaší zimní zahradě po celý rok.

Všechna tato stínění lze samozřejmě využít nejen pro zimní zahrady, ale také pro pergoly.

Nezávazně poptat zastínění zimní zahrady


Jak vybrat zastínění zimní zahrady?

Jak tedy vybrat to pravé zastínění zimní zahrady? Nejprve je vhodné zvolit, zda dáte přednost venkovnímu či vnitřnímu stínění. Samozřejmě se obě varianty dají nakombinovat. Např. si na střešní část pořídíte na ochranu markýzu a na svislé stěny zvolíte vnitřní vertikální žaluzie. Nebo naopak na střešní část vyberete vnitřní plisé roletky a na stěny se vám zalíbí fasádní venkovní clony. Vždy bychom ale měli mít na mysli také estetickou stránku. I stínění by mělo ladit s celkovým stylem vašeho domova. V dnešní době pestrého výběru možností, materiálu i odstínů to není žádný problém. Velmi populární jsou plisé rolety, které nejsou okoukané, a vybírat můžete z pestré nabídky barevných variant. Skvěle tak mohou doplnit ladění vaší zahrady. Zastínění zimní zahrady se tedy dokonce může stát designovým prvkem!

Nejlepší zastínění zimní zahrady

Příjemné klima v zimní zahradě spoluutváří její nezaměnitelnou atmosféru. Přáli byste si i vy to nejlepší zastínění vaší zimní zahrady? Obraťte se na nás! S realizacemi zimních zahrad a jejich zastíněním máme bohaté zkušenosti. Společně vymyslíme to pravé řešení i pro tu vaši. Ušetříte tak čas se zjišťováním informací o jednotlivých variantách stínící techniky, protože vám je rádi shrneme. Seznámíme vás i s jednotlivými možnostmi ovládání i nejnovějšími technickými vychytávkami. A pak samozřejmě provedeme precizní montáž. Pracujeme s osvědčenými materiály s dlouhou životností. Tak na nic nečekejte a nechte si zastínit svou zimní zahradu, ať si výhody, které vám přinese, můžete začít užívat co nejdříve!

Kontaktujte nás 

4