Zimní zahrada vás přiblíží přírodě

Zimní zahrada vás přiblíží přírodě

24.6.2019

Zamilovali jste se do představy, že budete mít svou vysněnou zimní zahradu

Zamilovali jste se do představy, že budete mít svou vysněnou zimní zahradu? Láká vás představa celoročního kontaktu s přírodou? Chcete mít skvělé relaxační místo nebo prostě jenom o jednu místnost navíc?

Zimní zahrada musí vydržet

Pokud chcete mít ze zimní zahrady opravdu plnohodnotnou místnost, která vám i v zimě nahradí pobyt v přírodě, pak určitě zapomeňte na různé konstrukce a vsaďte na poctivé vyzdění, které se vám odvděčí kvalitou a dlouhou životností.


Zastřešení zimní zahrady

Stejně tak jednoznačně doporučujeme nebát se větší investice a zimní zahradu plně zastřešit střešní krytinou. Přece jenom ji nestavíte na pár let, ale měla by být dlouhodobě součástí vašeho domu. Odměnou vám bude nejen dlouhá životnost (narozdíl od různých konstrukcí), ale také příjemný vzhled navazující na zbytek domu. Zastřešení terasy se proto určitě vyplatí.

Navíc pokud zvolíte střešní krytinu v kombinaci se dřevěným krovem, lze strop zimní zahrady mnohem lépe zateplit (například izolační vatou). A pokud budete mít strop ze sádrokartónu nebo osb desek, které je možné zakrýt omítkou, snadno do něj zakomponujete osvětlení.

Okna pro celoroční zimní zahradu

Další podstatnou částí, kvůli které jste se především rozhodli si postavit celoroční zimní zahradu, jsou okna. Ta dotváří celkový dojem a díky nim se do místnosti dostává více tepla a světla. Vždy volte taková, která mají nejlepší izolační vlastnosti, abyste zabránili zbytečnému unikání tepla.

Posuvné zasklení zimní zahrady

Důležitým bodem je také vlhkost, obzvláště pokud v zimní zahradě chcete mít hodně rostlin. Nově postavená totiž vysychá až dva roky, proto už při projektu je nutné myslet na důkladný systém odvětrávání. Ideální je posuvné zasklení zimní zahrady.

To zajistí dostatečné větrání a zároveň vám umožní propojit zimní zahradu s venkovní zahradou. Navíc ji v letních měsících můžete nechat otevřenou a užívat si teplého počasí.

Více o zasklívání zimních zahrad 

Výběr správné firmy je klíčový

Postavit si zimní zahradu není jen tak, proto je zásadní vybrat si správnou firmu, která se o její výstavbu postará. A tou firmou je jednoznačně Donap. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

Chci nezávazně poptat

4